Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Fietsgigant biedt leaserijwiel voor een prikkie

Geplaatst op: 21-08-2019, 12:15:01

Let met name op de aangehaalde fiscale aspecten in onderstaand artikel!

Pon, het grootste fietsenbedrijf van Nederland, wil een graantje meepikken van de verwachte massale aankoop van fietsen door bedrijven.

Na 1 januari 2020 worden gunstige fiscale maatregelen van kracht, die het mogelijk maken een bedrijfsfiets spotgoedkoop aan te schaffen. Het rijden van een zakelijk rijwiel kan dan voor een paar euro per maand. De fietsbranche heeft er hoge verwachtingen van en denkt dat er tienduizenden fietsen extra verkocht gaan worden.

"Met één druk op de knop elke fiets, van welke dealer dan ook"

Logistiek dienstverlener Pon’s dochter Lease A Bike is al sinds 2015 actief in Duitsland en maakt fietslease nu ook in Nederland voor een grijpstuiver bereikbaar. Bij onze oosterburen maken al ruim 20.000 werknemers via Lease A Bike gebruik van de zakelijke fiets naar kantoor.

Net als bij de auto komt er na 1 januari bij de zakelijke fiets een bijtelling voor privégebruik, die is vastgesteld op 7%. Voor een elektrische fiets van pakweg €2200 betaal je dan een bescheiden bedrag per maand. Lease A Bike zegt zowel bij werkgevers als bij werknemers de hele papierwinkel uit handen te nemen. ,,Een werkgever kan met een druk op de knop werknemers toestemming geven elk type fiets te kopen, bij welke dealer hij ook wil. En de werkgever krijgt maandelijks eenvoudige informatie voor de salarisverwerking’’, zegt een woordvoerder.

Lease A Bike is niet het enige rijwielbedrijf dat verwacht dat met de fiscale maatregelen de fiets van de zaak weer een krachtig nieuw leven wordt ingeblazen. Vrijwel alle fietsbedrijven maken zich op voor de verwachte massale aankoop van zakelijke fietsen, waarbij vooral de nadruk ligt op de verkoop van de snelle e-bikes.

Bron: bijdrage van Harry van Gelder van 21 augustus 2019 op www.dft.nl

Ga terug naar de vorige pagina